Έξι μέλη είχε η σπείρα που έκλεβε φορτηγά από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Μέχρι να συλληφθούν, είχαν καταφέρει να «εξαφανίσουν» εννέα οχήματα που η αξία τους αγγίζει τις 175.000 ευρώ, από την Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για 5 Έλληνες Ρομά,  ηλικίας 35, 36, 61, 37 και 54 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 50χρονο Έλληνα.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για  –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρώντας κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν φορτηγά οχήματα, τα αφαιρούσαν, τα μετέφεραν σε προκαθορισμένη ερημική τοποθεσία και με ειδικά εργαλεία τα τεμάχιζαν, ενώ στη συνέχεια τα προωθούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό οικονομικό όφελος.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Τρία φορτηγά οχήματα και τμήματα φορτηγών, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.  
  • Δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία ήταν προϊόν κλοπής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.  
  • Κυνηγετικό όπλο.
  • Σπάθα.
  • Κόφτης μετάλλων.
  • Έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.