Από τη Χριστίνα Μ., παιδαγωγό του nannuka.gr

Τα παιδιά έχουν πολλή φαντασία την οποία χρειάζεται να καλλιεργούν και γι’ αυτό έχουν ανάγκη από δραστηριότητες, εύκολες και με απλά υλικά ώστε να περνούν τον χρόνο τους δημιουργικά και ευχάριστα. Εάν, λοιπόν, είστε babysitter και χρειάζεστε έμπνευση για το πώς θα περάσετε διασκεδαστικά τον χρόνο σας με τα παιδιά, μπορείτε να δοκιμάσετε  κάποιες από τις παρακάτω πέντε!  

1. «Τα χρωματιστά τουβλάκια» 
(Ηλικίες 2-5) Θα χρειαστούμε 3 χαρτόνια (ή κόλλες Α4 χρωματιστές), σε χρώματα πράσινο, κόκκινο και μπλε, καθώς επίσης και χρωματιστά τουβλάκια. Τα απλώνουμε όλα πάνω στο πάτωμα και αδειάζουμε τα τουβλάκια, τα όποια θα είναι στα ίδια χρώματα. Βάζουμε το παιδί να επιλέγει τα χρωματα και να τα βάζει πάνω στις κόλλες! Κάποιες φορές, ενδεχομένως  να κάνουν λάθος. Είναι προτιμότερο να μην κάνουμε υποδείξεις στο παιδί για το ότι έκανε λάθος, άλλα με χαμόγελο να του δείχνουμε το σωστό!  

2. «Θεατρικό παιχνίδι»
(Ηλικίες: 2-6) Μαθαίνουμε καλά ένα παραμυθι και παίρνουμε τρία βασικά αντικείμενα (καπέλα, ζακέτα κτλ). Συζητάμε με το παιδί ποιον χαρακτήρα θα ήθελε να υποδυθεί και παίζουμε το δικό μας θεατρικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα! Δίνουμε ρόλο στο παιδί! Χρησιμοποιούμε χώρο στο δωμάτιο του για την σκηνή μας και ξεκινάμε το θεατρικό μας που πολλές φορές θα γίνεται και αφήγηση. 

3. «Παραμυθο-ζωγραφιές»
(Ηλικίες: 2-6) Συνδυάζεται εύκολα και με τη δεύτερη δραστηριότητά μας.  Μετά απο την αφήγηση, ζητάμε απο το παίδι να μας ζωγραφίσει κατι που του έκανε εντύπωση. Το πως θα απλωσουμε τα χρώματα και τα χαρτια μας έχει πολυ μεγαλη σημασία για το παιδί. Όσο πιο ήρεμα και ευδιαθετα το κάνετε τόσο πιο όμορφη θα είναι και η ζωγραφιά μας. Εμψυχώνουμε το παιδί να προσθέσει χρώμα και την κρεμάμε κάπου με το όνομα του!  

4. «Μυρωδιές και ψωμί στην κουζίνα»
(Ηλικίες: 4+) Τα παιδιά αγαπούν την κουζίνα.  Φτιάξτε, λοιπόν, το δικό σας ζυμαράκι! Παίζουμε και φτιαχνουμε το δικό μας ψωμάκι, αφού το ζυμώσουμε και το πλάσουμε παρέα.  Μόλις το ετοιμάσουμε το βάζουμε να ψηθεί! Κατά την διάρκεια του ψησίματος, μπορούμε να κάνουμε μια άλλη δραστηριότητα στην κουζίνα: μαθαίνουμε να μυρίζουμε τα μπαχαρικά! Απλώνουμε μερικά πάνω σε μια κόλλα χαρτί  και μαθαίνουμε τα ονόματά τους! Καλή επιτυχία σε όλους! 

Nannuka.gr, είναι η πρώτη online πλατφόρμα αναζήτησης και αξιολόγησης επαγγελματιών για το παιδί στην Ελλάδα. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των γονιών, που αναζητούν επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων για τα παιδιά τους και των επαγγελματιών, που αναζητούν εργασία. Είναι ένας γρήγορος, εύκολος και ασφαλής τρόπος να επικοινωνήσετε σε επαφή με υποψήφιους γονείς ή ειδικούς της επιλογής σας!