Επιχείρηση είχαν στήσει δύο άνδρες στη Θεσπρωτία οι οποίοι έκλεβαν σπίτια και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε ενεχυροδανειστήριο. 

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν κοσμήματα, τιμαλφή και ένα πιστόλι, τα οποία είχαν κλαπεί από σπίτια στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, στο ενεχυροδανειστήριο ενός 28χρονου στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του 35 ετών την ώρα της συναλλαγής τους.

Πιο συγκεκριμένα ο 35χρονος δράστης μετέβη στο ενεχυροδανειστήριο στην Ηγουμενίτσα και παρέδωσε κλοπιμαία στον 28χρονο ιδιοκτήτη τα οποία δεν κατέγραψε στο σχετικό βιβλίο αγοραπωλησιών αργυροχρυσοχοΐας.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή όπως λίρες, χρυσά σκουλαρίκια, σταυροί και δαχτυλίδια, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, ένα πιστόλι μάρκας blow mini των 6 mm, χαρτονομίσματα σε δραχμές και σημειώσεις σχετικά με τις συναλλαγές. Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 6.535 ευρώ, που προερχόταν από την πώληση των χρυσαφικών.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που είχε διαπράξει ο 35χρονος δράστης μαζί με τον συνεργό του στις αρχές του μήνα, σε σπίτια στην Ηγουμενίτσα και το Κανάλι Πρέβεζας. Μέρος από τα κατασχεθέντα αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες, ενώ ερευνάται η προέλευση των υπολοίπων κλοπιμαίων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει και έναν 27χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις κλοπών.