Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι μαθητές, οι γονείς και δυο εξωσχολικοί που συνελήφθησαν για την κατάληψη στο ΕΠΑΛ Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο του σχολείου εννέα άτομα, εκ των οποίων οι επτά ήταν μαθητές και οι δύο εξωσχολικοί. Όταν οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο από τους επτά μαθητές οι δύο που ήταν ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθησαν οι γονείς τους.

Από τα μεσάνυχτα μέχρι το απόγευμα οι συλληφθέντες κρατούνταν στο αστυνομικό μέγαρο. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Τελικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης, τους "επισκέφθηκε" ο ίδιος στο κτίριο της αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας και αφού τους κάλεσε έναν - έναν, για να τους ακούσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ακρόαση ο Εισαγγελέας ανακοίνωσε στους μαθητές και στους εξωσχολικούς να παρουσιαστούν στις 20 Νοεμβρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας.

Το πρωί κάποιοι από τους συμμαθητές τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες και να μιλήσουν για τους λόγους που έκαναν κατάληψη στο σχολείο.