Βανδαλισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από τα γραφεία του Ελληνοαραβικού Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου στην οδό Κύπρου, στο Μοσχάτο.

Οι άγνωστοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι στο πεζοδρόμιο υβριστικό σύνθημα για το ισλάμ, ζωγράφισαν έναν σταυρό στην είσοδο, ενώ πέταξαν μία γουρουνοκεφαλή και μπλε μπογιές στην πρόσοψη.

Τους βανδαλισμούς διαπίστωσαν μέλη του συλλόγου το πρωί και ενημέρωσαν την αστυνομία. Με την υπόθεση ασχολείται η Ασφάλεια Αττικής.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο. Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών. Η θρασεία αυτή επίθεση δεν θα καταφέρει να πλήξει τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου».