Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, ενώ ο πρόγραμμα περιελάμβανε εύθυμες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τραγούδι από το Νίκο Ζωϊδάκη.

Στην αρχή της εκδήλωσης πραγματοποίησαν ομιλίες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Ο κ. Μώραλης από το βήμα της εκδήλωσης έκανε λόγο για «μία βραδιά χαράς και διασκέδασης για όλους μας».

«Είχαμε προεκλογικά δεσμευτεί ότι μια προτεραιότητα θα είναι η κοινωνία, η κοινωνική διάσταση, το κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Προτεραιότητα σε αυτό είχε και έχει η Τρίτη ηλικία. Οι μητέρες μας, οι γιαγιάδες μας, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας» είπε και προσέθεσε:

«Είναι ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο κομμάτι και γι΄ αυτό ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό, με τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, με την εκδήλωσή σας. Είχα πει προεκλογικά ότι με τα οικονομικά χάλια που έχει ο Δήμος Πειραιά, τα οποία παραλάβαμε και είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτό που περιμέναμε, θα απευθυνθούμε για να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε, σε ιδιώτες, σε ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά, σε Πειραιώτες οι οποίοι θα συνδράμουν και εκείνοι με την οικονομική ευχέρεια που έχουν ώστε να κάνουμε πράγματα. Ως εκ τούτου πρώτος ο οποίος βοήθησε στο να γίνει η σημερινή γιορτή, στο να έρθουν οι υπολογιστές και να μπορούν να συνταγογραφούνται τα φάρμακα εντός των κέντρων, στο να μπορείτε να έχετε τα απαραίτητα και να λειτουργούν τα Κέντρα Αγάπης αξιοπρεπώς είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, τον οποίο και ευχαριστώ».

Όπως επεσήμανε ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή έχει σχέδιο για τα Κέντρα Αγάπης και για την Τρίτη Ηλικία. «Μέσα στον επόμενο μήνα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη θα έρθω σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης για να διαπιστώσω την πρόοδο που υπάρχει και για να συζητήσουμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε» είπε.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλός Περιαιά και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχαμε πει προεκλογικά θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το πραγματοποιήσουμε. Όλοι εσείς έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει η δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι μπορεί για εσάς τα χρόνια που έρχονται. Θα πράξουμε όλα αυτά που είχαμε πει στις εκλογές».

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης ότι «προεκλογικά λέγαμε αναβάθμιση και των 11 Κέντρων Αγάπης, με νέες τεχνολογίες, νέες ψυχαγωγικές δράσεις. Δεν έχουν κλείσει δύο μήνες θητείας και έρχονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές στα Κέντρα Αγάπης για να μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν και να σας βοηθούν. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε όλα τα αναγκαία. Όλα αυτά με μπροστάρη τον Δήμαρχο, τα συντονίσαμε και βρέθηκε ο άνθρωπος, ο ενσαρκωτής ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός που μας τα έκανε όλα αυτά».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων κ.κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα –Χαρβαλάκου και κ. Ιωάννης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, η Πρόεδρος Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Καραγιάννης, κ. Ιωάννης Αλιφραγκής και κα Κατερίνα Δουρέκα-Ταφλαμπά.