Επανεμφανίστηκε με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η Πόλα Ρούπα, καταζητούμενη σύντροφος του συλληφθέντα για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκου Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα στο εκτενές κείμενο της αναφέρεται σε πρώτο πρόσωπο στον Μαζιώτη, και γράφει πως «ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Όμως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε πως η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη είναι ένα πλήγμα,  ωστόσο υπογραμμίζει πως όσον αφορά τον Επαναστατικό Αγώνα, είναι μια οργάνωση που παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί, στέκεται πάντα όρθια, είναι ζωντανή και συνεχίζει στην ίδια πάντα πορεία που έχει χαράξει.

«Το ισχυρότερο μήνυμα είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται» τονίζει η Ρούπα.

Στην ανάλυση που συνεχίζει για τον ένοπλο αγώνα εκτίμησε πως θα υπάρξουν νέα κατασταλτικά μέτρα καθώς «το κράτος θέλει να εξαφανίσει κάθε προοπτική επαναστατική. Ακόμα και συνθήματα ανατρεπτικά μπορεί να ποινικοποιηθούν και μάλιστα, στο άμεσο μέλλον».

Υποστήριξε πως τα ένοπλα κινήματα είναι ο μεγάλος εφιάλτης του συστήματος και υπενθύμισε πως όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ευρώπη, η συζήτηση που διεξαγόταν ήταν ο φόβος των εξεγέρσεων κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Αποδέχθηκε τις αναφορές που έχουν, όπως είπε, κατατάξει τον Επαναστατικό Αγώνα σε πρώτου βαθμού πολιτική απειλή και επικίνδυνο για τη συνοχή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, σχολιάζοντας μάλιστα και αναφορές κυβερνητικού παράγοντα που είχε πει, όπως η ίδια υπενθύμισε, πως «ένα μεγάλο χτύπημα θα μπορούσε να τελειώσει την οικονομία μέσα σε ώρες».

Για τον Επαναστατικό Αγώνα σημειώνει ότι «πέρασε δια πυρός και σιδήρου και συνεχίζει να είναι ζωντανός παρά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο