Τριισάγιο στη μνήμη των χιλιάδων πεσόντων στρατιωτών της Σερβίας τέλεσε, το πρωί, στο σερβικό τομέα των Συμμαχικών Κοιμητήριων του «Ζέιτενλικ», ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος. Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν, ο μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, έλληνες και σέρβοι πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Σερβίας.

.Ο κ. Ειρηναίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του σερβικού τομέα των κοιμητηρίων του «Ζέιτενλικ», αποτίοντας φόρο τιμής στους επτάμισι χιλιάδες σέρβους πολεμιστές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που είναι θαμμένοι στο χώρο των κοιμητηρίων και τίμησε τον φύλακα του σερβικού τομέα των κοιμητηρίων, Γεώργιο Μιχαήλοβιτς με το μετάλλιο του Αγίου Σάββα της Σερβικής Εκκλησίας. Στον χαιρετισμό του υπενθύμισε τη θυσία των Σέρβων, αλλά και των άλλων συμμάχων τους στον αγώνα για την ελευθερία και την πατρίδα και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την υποστήριξη του.

«Μας συνδέουν πολλά με τους Σέρβους, όπως είναι οι κοινοί αγώνες των δύο λαών και η Ορθοδοξία. Η παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός.