Αγανακτισμένοι και ανύμποροι να πληρώσουν το εξωφρενικό, όπως περιγράφει η Πρωτοβουλία Φορέων Ναυπακτίας, ποσό για τη διέλευση από την γέφυρα Ρίου Αντιρίου, δηλώνουν οι κάτοικοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, οι οποίοι ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις λίγο πριν το Πάσχα ενάντια στο "πανάκριβό" αντίτιμο διοδίων της γέφυρας που έχει επιβάλει η εταιρία διαχείρισης.

Η Πρωτοβουλία Φορέων Ναυπακτίας αποτελείται από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας που σχεδιάζουν σε πρώτη φάση να μαζέψουν υπογραφές, ώστε να μην πληρώνουν τα διόδια της γέφυρας του Ρίου Αντιρίου, ενώ τοπικά κινήματα ετοιμάζουν και αίτημα-επιστολή προς την κυβέρνηση για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα με επιστολή τους αναφέρουν:

Οι συνυπογράφοντες το κείμενο, καταγγέλουμε την εταιρεία «Γέφυρα Α.Ε.» για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη συντονιστική επιτροπή των φορέων της περιοχής «Για μια Γέφυρα που Ενώνει», κλιμακώνοντας τις παρεμβάσεις μας.

"Οι προσπάθειες που το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέβαλε η συντονιστική επιτροπή των φορέων, προκειμένου να βρεθεί λύση που να μην εξυπηρετεί μονόπλευρα τα συμφέροντα της εταιρείας, δυστυχώς έπεσαν στο κενό.
Η Γέφυρα Α.Ε. αθέτησε και τις πιο στοιχειώδεις δεσμεύσεις της απέναντι στην επιτροπή, απαξιώνοντας έτσι την τοπική κοινωνία και τα δίκαια αιτήματά της.

Είναι χαρακτηριστική η ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων εκ μέρους της εταιρείας. Παρά τη «δέσμευσή» της ότι στον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της για το έτος 2011, θα λάβει σοβαρά υπόψη της τη βαθιά οικονομική ύφεση και δυσπραγία που αντιμετωπίζουμε, ανακοίνωσε νέες αυξημένες τιμές διέλευσης, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να λογίζει  πάνω απ’ όλους και όλα τα κέρδη της.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και συμφωνώντας με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής, διεκδικούμε:
1. Τη σημαντική μείωση των τιμών διέλευσης.
2.   Την επιμήκυνση του ωραρίου διέλευσης με επιστροφή.
3.  Την βελτίωση των όρων διέλευσης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και για τα φορτηγά Δ.Χ.
4.  Τη θεσμοθέτηση πολύ χαμηλού κομίστρου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, και όσους αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται από τη μια προς την άλλη πλευρά της γέφυρας.
5.   Τη θεσμοθέτηση ειδικής εκπτωτικής κάρτας για τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που είναι κοντά στην Γέφυρα.
6. Τη βελτίωση του οδικού κόμβου της περιοχής Αντιρρίου.
7.   Την εξέταση της τήρησης των υποχρεώσεων εκ μέρους της «Γέφυρα Α.Ε.», που απορρέουν από τη σύμβασή της με το ελληνικό δημόσιο.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε θα συμμετάσχουμε ενεργά σε κάθε παρέμβαση, που θα ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση και θα δικαιώσει τα  αιτήματά μας". Δήμος Ναυπακτίας