Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τα τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν διευκρινήσεις στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν από το Δικαστικό Συμβούλιο ακρόαση για να παρέχουν διευκρινήσεις για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ και το αίτημα τους έγινε δεκτό.

Τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και τα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμέων Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης -σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας- προσήλθαν ενώπιον όλων των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει, χωρίς να προσθέσουν κάποιο νέο στοιχείο στην όλη υπόθεση και υποστήριξαν για ακόμη μια φορά ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων που επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Πάντως, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί -αφού πρώτα ακούσει την πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη - για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο.