Δύο φορές χρειάστηκε να πει στους αστυνομικούς πόσα ήταν τα χρήματα που της έκλεψαν μια 90χρονη.

Η ηλικιωμένη πρώην δικαστικός, κατήγγειλε την κλοπή από το διαμέρισμά της στο Κολωνάκι.

Η απίστευτη ληστεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δύο διαρρήκτες αναρριχήθηκαν από τον φωταγωγό στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου και από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας μπήκαν στο πολυτελές νεοκλασικό διαμέρισμα.

Η 90χρονη, που εκείνη την ώρα μελετούσε ένα βιβλίο, είδε ξαφνικά μπροστά της τους δύο άγνωστους κουκουλοφόρους. Την ακινητοποίησαν στην καρέκλα, τη χτύπησαν και άρχισαν να ψάχνουν το διαμέρισμα. Τελικά άρπαξαν τα... πακέτα με τα χαρτονομίσματα και τα χρυσαφικά, και έφυγαν σαν κύριοι.

Η 90χρονη αμέσως κατήγγειλε τη ληστεία και ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι της πήραν χρυσαφικά και 2 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Οι αστυνομικοί έκαναν δεύτερη έρευνα, καθώς το ποσό ήταν τεράστιο και πίστευψαν ότι η ηλικιωμένη αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια που επηρρεάζει.... την κρίση της.

«Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα, όπου τα βρήκαν οι δράστες και τα πήραν» κατέθεσε η άτυχη 90χρονη.

Την ίδια στιγμή ένας αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες μιλάει για μια καλοστεκούμενη γυναίκα, με ειρμό στη σκέψη της, που περιέγραψε λεπτομερώς τον εφιάλτη που έζησε.