Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προχωρά στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων που θα βοηθήσουν οικονομικά τον Πειραιά αλλά και τον τομέα της Κρουαζιέρας.

Πρόκειται για τη δημιουργία Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου στον ΟΛΠ, ξενοδοχείου 5 «αστέρων» μέσα στην λιμενική ζώνη του Πειραιά και επέκτασης της νότιας πλευράς του επιβατικού λιμανιού, ώστε να εξυπηρετεί νέες θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,Γιάννης Διαμαντίδης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς πολλών εταιρειών για την κρουαζιέρα, ενώ για φέτος τόνισε ότι προβλέπονται περισσότερες από 20 % προσεγγίσεις σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και σε όλα τα νησιά.

«Αυτό που θέλω επίσης να σας τονίσω είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις των εταιρειών σε λιμενικές υποδομές, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «από το 2012 θα υπάρξουν πάρα πολλές προσεγγίσεις. Κρουαζιεροπλοίων με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά». Τέλος ανέφερε ότι υπάρχουν εταιρείες που θα υπογράψουν τις συμβάσεις με το υπουργείο για να προχωρήσει η κρουαζιέρα.