Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, η Πρυτανεία σήμερα Δευτέρα ήταν ελεύθερη. «Άνοιξε για να υποδεχθεί τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του Ιδρύματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το ΕΚΠΑ λειτουργεί με μείον 400 εργαζόμενους λόγω διαθεσιμότητας, με τους 270 απ’ αυτούς να οδεύουν προς απόλυση και άλλους 120 που ΘΑ επιστρέψουν μέσω κινητικότητας να παραμένουν στον αέρα».

«Το ΕΚΠΑ παραμένει όμως ανοιχτό, και οι φοιτητές, γονείς, ενδιαφερόμενοι για σπουδές, απόφοιτοι, ασθενείς, κ.α. εξακολουθούν να έχουν ανάγκες που δεν καταργούνται με υπουργική απόφαση» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με το Διοικητικό προσωπικό το πρόβλημα είναι η ασφάλεια.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει «συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στο πλευρό των φοιτητών του ΕΚΠΑ, ενάντια στα πλάνα εκείνων που οδηγούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα χέρια εργολάβων και λοιπών αφεντικών του ιδιωτικού τομέα, για να τη μετατρέψουν σε χώρο ορθάνοιχτο στο κεφάλαιο και κλειστό για όλους εμάς».