Σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ σήμερα Δευτέρα ήταν ελεύθερη:

«Άνοιξε για να υποδεχθεί τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του Ιδρύματος».

«Το ΕΚΠΑ λειτουργεί με μείον 400 εργαζόμενους λόγω διαθεσιμότητας, με τους 270 απ’ αυτούς να οδεύουν προς απόλυση και άλλους 120 που ΘΑ επιστρέψουν μέσω κινητικότητας να παραμένουν στον αέρα» τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και προσθέτουν:

«Το ΕΚΠΑ παραμένει όμως ανοιχτό, και οι φοιτητές, γονείς, ενδιαφερόμενοι για σπουδές, απόφοιτοι, ασθενείς, κ.α. εξακολουθούν να έχουν ανάγκες που δεν καταργούνται με υπουργική απόφαση».

Σύμφωνα με το Διοικητικό προσωπικό το πρόβλημα είναι η ασφάλεια, ενώ η ανακοίνωση καταλήγοντας, αναφέρει

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, στο πλευρό των φοιτητών του ΕΚΠΑ, ενάντια στα πλάνα εκείνων που οδηγούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα χέρια εργολάβων και λοιπών αφεντικών του ιδιωτικού τομέα, για να τη μετατρέψουν σε χώρο ορθάνοιχτο στο κεφάλαιο και κλειστό για όλους εμάς».