Πέντε άνδρες συνελήφθησαν στη Ρόδο ως μέλη συμμορίας που έκλεβε τσάντες από ανυποψίαστες γυναίκες.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» για δύο νεαρούς ηλικίας 29 και 28 ετών σε βάρος του οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για τρεις ακόμη άνδρες ηλικίας 36, 40 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και συνδυαστικής αξιολόγησης περιγραφικών στοιχείων τρόπου δράσης (modus operandi), διαπιστώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες κατά τον τελευταίο μήνα ενεργώντας από κοινού και έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες στην περιοχή Φαληράκι Ρόδου, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους.

Συνολικά, είχαν καταφέρει να ληστέψουν με αυτόν τον τρόπο τέσσερις γυναίκες.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ιδιοκτησίας του 29χρονου δράστη, ταυτοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 29χρονος δράστης πούλησε ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο στον 36χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος το μεταπούλησε στον 40χρονο και αυτός με τη σειρά του το πούλησε στον 30χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Επίσης, κατασχέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ, ως προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.