Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις της Χριστίνας Ιακωβίδου για ακύρωση των πειθαρχικών ποινών προσωρινής παύσης από την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Οι ποινές επιβλήθηκαν από Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων και αφορούν συνεντεύξεις που έδωσε το 2000 η κυρία Ιακωβίδου, σε περιοδικά, αλλά και σε άρθρο που δημοσίευσε σε περιοδικό και πάλι και γινόταν αναφορά σε περιστατικά τα οποία δημιούργησαν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι δημοσιεύσεις συνοδευόντουσαν και από αποκαλυπτικές φωτογραφίες της εν λόγω οδοντιάτρου.

Η οδοντίατρος δήλωσε στο δικαστήριο άγνοια για ορισμένα από τα δημοσιεύματα, ενώ έκανε λόγο για έργο συγκεκριμένου αντιπροσώπου οδοντιατρικών μηχανημάτων. Ως προς τη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου, υποστήριξε ότι δεν το είχε γράψει η ίδια, αλλά δημοσιογράφος.

Ωστόσο, οι δικαστές δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς της, ότι οι επίμαχες δημοσιεύσεις που είχαν «ειδικό περιεχόμενο» έγιναν εν αγνοία της, γιατί αν αυτό ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, θα είχε «εκδηλώσει την αντίθεσή της δημοσίως στα αντιδεοντολογικά δημοσιεύματα» όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξή τους, πράγμα που όμως δεν έκανε.

Ούτε όμως οι φωτογραφίες της μέσα από το οδοντιατρείο που δημοσιεύθηκαν, αλλά ούτε και οι αναφορές στους διάσημους πελάτες της και οι αμοιβές της για τις εξειδικευμένες οδοντιατρικές εργασίες που παρέχει, μπορούν να δικαιολογήσουν την άγνοια των δημοσιευμάτων, προσθέτουν οι Σύμβουλοι Επικρατείας.