Ύστερα από τέσσερις αναβολές, προσδιορίστηκε για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η δίκη του Αιγύπτιου εργάτη που είχε καταγγείλει στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, βασανιστήρια και κακοποίηση από τον εργοδότη και το γιο του.

Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση, από τα οποία ο έλληνας ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του, ένας Αλβανός υπήκοος και ένας ακόμα άνδρας, φίλος της οικογένειας.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τα τέσσερα άτομα, είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας, όταν κάτοικοι στα Αμπελάκια βρήκαν αλυσοδεμένο σ' ένα δέντρο, στον δρόμο, τον Αιγύπτιο με φανερά τα σημάδια της κακοποίησης.

Όπως είπε στις αρχές ο Ουαλίντ Ταλέμπ, ο εργοδότης του και ο γιος του τον κράτησαν μέσα σε μία αποθήκη τον κακοποίησαν μαζί με τους φίλους του και του άρπαξαν περισσότερα από 12.000 ευρώ, που ήταν οικονομίες πολλών συμπατριωτών του, οι οποίοι εργάζονταν στη Σαλαμίνα.

Εκεί έμεινε επί δύο 24ωρα χωρίς νερό και φαγητό. «Με είχαν δέσει με αλυσίδα και λουκέτο στον λαιμό και με έναν ένα χαλκά αλόγου. Με χτυπούσαν με κλωτσιές και γκλοπ και απειλούσαν ότι θα με βιάσουν. Τότε εγώ, έπεσα στα πόδια τους και τους ζήτησαν να μην το κάνουν» όπως είχε περιγράψει ο Ουαλίντ.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ο αιγύπτιος εργάτης, τους είχε κλέψει από το ταμείο 150 ευρώ. Η κατάσταση της υγείας του Αιγύπτιου, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυμένη από τον βασανισμό και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι φοβάται να μείνει στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει αναβληθεί τέσσερις φορές και ο Ουαλίντ ελπίζει να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση.