Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκφόρτωση και καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων, από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σητείας, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, η οποία ανέρχεται στα 1.449.500 πακέτα τσιγάρων, στο M/V «SNEZHURA» με σημαία Ουκρανίας.

Tο πλοίο οδηγήθηκε τα ξημερώματα της  περασμένης Τετάρτης στο λιμάνι της Σητείας, για έλεγχο. Κατασχέθηκε και το ίδιο το πλοίο ενώ συνελήφθησαν τα 8 μέλη του πληρώματος.

Λιμενικοί καταγράφουν τα λαθραία τσιγάρα, τα οποία το πλοίο φόρτωσε από την Τουρκία με τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το πλοίο είχε εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας νότια της Μήλου, ωστόσο, το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού δεν μπορούσε να το προσεγγίσει για έρευνα λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά το απόγευμα της Τρίτης, λιμενικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν το πλήρωμα του πλοίου.

Όπως ανακοινώθηκε, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος θαλάσσια, εναέρια μέσα καθώς και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες Ειδικών Επεμβάσεων , Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Αγ. Νικολάου, Ελικόπτερο HC-35 της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του ΛΙμενικού και Ελεύθεροι Σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών