current views are: 1

21 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:46

Εισαγγελέας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έπειτα από τις καταγγελίες Φορτσάκη

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των διοικητικών υπαλλήλων με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεόδωρου Φορτσάκη.

Δημοσίευση 15:46’
αρθρο-newpost

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των διοικητικών υπαλλήλων με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεόδωρου Φορτσάκη.

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα των διοικητικών υπαλλήλων με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεόδωρου Φορτσάκη.

Έπειτα από τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο κ. Φορτσάκης  (και όχι μήνυση όπως διευκρίνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ζήτησε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της διατάραξη λειτουργίας Πανεπιστημίου.

Πάντως, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ζητάει άμεση επέμβαση της αστυνομίας καθώς, όπως αναφέρει μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές που να δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου το οποίο όπως επισημαίνει, σήμερα, λειτούργησε κανονικά.

Στο θέμα επανήλθε ο κ. Φορτσάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τόνισε πως το μέτρο ελέγχου ταυτοτήτων εφαρμόζεται μόνο στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και μόνο καθώς, όπως είπε, το μέτρο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στα άλλα κτίρια του πανεπιστημίου. 

Ελπίζω ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα, καλώ όλα τα κόμματα να αφήσουν το Πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του, συμπλήρωσε ο κ. Φορτσάκης.

«Και επιτέλους ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το εφαρμόζει στην είσοδο των γραφείων του» σημείωσε. «Όταν απαιτούμε να μην γίνεται έλεγχος είναι σαν να λέμε ότι μην αφήνετε την σύγκλητο να λειτουργήσει» εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις διακοπών συνεδριάσεων από εισβολές ομάδων φοιτητών. 

«Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια;»

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο κ. Φορτσάκης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά στο κτίριο της πρυτανείας.

«Ένας βουλευτής μπορεί να μπει στο σπίτι σας χωρίς άδεια; Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια;» δήλωσε και προσέθεσε:

«Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος των πανεπιστημιακών και των φοιτητών, συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζητούν άδεια. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πανεπιστήμιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν άδεια».

«Τρεις βουλευτές παραβιάζουν την είσοδο του πανεπιστημίου και επιτρέπουν σε φοιτητές, διοικητικούς και άλλους ανθρώπους, άγνωστους σε εμάς, να καταλάβουν τον χώρο. Είναι προφανές ότι έχουμε μία κατάσταση ανωμαλίας. Όσο κρατάει αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να γίνει κανένας διάλογος» ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, και πρόσθεσε:

«Καλώ τα άτομα που βρίσκονται στον χώρο της πρυτανείας να αποχωρήσουν, διαφορετικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η πρυτανεία είναι σε συνθήκες καταλήψεως, δεν κάνω άλλο διάλογο πάνω σε αυτό».  


σχετικα αρθρα