Σε υψηλούς τόνους κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επέμεινε στα όσα είπε χθες για τους βουλευτές λέγοντας παράλληλα πως «όταν αποχώρησαν δεν πήραν μαζί τους αυτούς που βοήθησαν να μπουν μέσα».

Ελπίζω ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα, καλώ όλα τα κόμματα να αφήσουν το Πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του, συμπλήρωσε ο κ. Φορτσάκης.

Παράλληλα τόνισε πως το μέτρο ελέγχου ταυτοτήτων εφαρμόζεται μόνο στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και μόνο καθώς, όπως είπε, το μέτρο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί στα άλλα κτίρια του πανεπιστημίου.

«Και επιτέλους ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το εφαρμόζει στην είσοδο των γραφείων του» σημείωσε. «Όταν απαιτούμε να μην γίνεται έλεγχος είναι σαν να λέμε ότι μην αφήνετε την σύγκλητο να λειτουργήσει» εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις διακοπών συνεδριάσεων από εισβολές ομάδων φοιτητών.

Όσον αφορά τέλος τις ενέργειες του διευκρίνισε ότι δεν έχει υποβάλει μήνυση αλλά έχει καταθέσει στην αστυνομία για τα γεγονότα των τελευταίων ωρών τονίζοντας ότι οι φοιτητές δεν έχουν κάνει ζημιά στο κτήριο.