Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Αποστάσεις και από τις δύο πλευρές που «μάχονται» στην πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών κρατούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος. 

«Τα προβλήματα του ΕΚΠΑ είναι άλλα, πιο σοβαρά» αναφέρουν, μιλώντας στο newpost, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, ή αύριο, για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις. 

Μιλώντας στο newpost η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Νάνσυ Μιχοπούλου εξηγεί: 

«Δύο προβλήματα έχει αυτή τη στιγμή το ΕΚΠΑ. Την ιδιόμορφη ομηρεία 399 υπαλλήλων που τελούν υπό διαθεσιμότητα εδώ και 14 μήνες και την υποχρηματοδότηση. Μέχρι να λυθούν αυτά, είμαστε ενάντιοι σε οποιουσδήποτε χειρισμούς δημιουργούν κάποια εστία έντασης που κρύβει σκοπιμότητες». 

Οι διοικητικοί υπενθυμίζουν ότι εκτός από τους 399 «διαθέσιμους» υπαλλήλους, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στη φύλαξη που απολύθηκαν καθώς οι θέσεις τους καταργήθηκαν: 

«Τα είχαμε πει από τον Σεπτέμβριο του 2013. Η διαθεσιμότητα και οι καταργήσεις θέσεων έγιναν με προχειρότητα, χωρίς να ληφθεί υπόψη η αξιολόγηση που είχε κάνει το ίδιο το ΕΚΠΑ. Τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους», λέει η κ. Μιχοπούλου. 

Και ζητά, μέσω του newpost, «να παραμείνει το Πανεπιστήμιο ανοιχτό, ελεύθερο, λειτουργικό, αλώβητο από σκοπιμότητες».