Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 31χρονου για υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας».

Σύμφωνα με καταγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης «υπεκλάπησαν» πληροφορίες εμπιστευτικού περιεχομένου και εμπορικής αξίας της εταιρείας.

Ένας 31χρονος, ο οποίος εργαζόταν κατά το παρελθόν στην εταιρεία αυτή, είχε υποκλέψει το σύνολο σχεδόν των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων στις οποίες είχε αποκτήσει πρόσβαση, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Πιο συγκεκριμένα, είχε αποθηκεύσει απόρρητα αρχεία και δεδομένα της εταιρείας σε χώρο φιλοξενίας εκτός των ηλεκτρονικών φακέλων και του ειδικού διακομιστή της εταιρείας. Με την εξειδίκευση που είχε αποκτήσει στην εταιρία, αντέγραψε, χρησιμοποίησε και παραβίασε στοιχεία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία συνιστούν επαγγελματικά και επιχειρηματικά απόρρητα της καταγγέλλουσας εταιρείας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Στο πλαίσιο της έρευνας, διενεργήθηκε χθες έρευνα στην οικία του 31χρονου όπου διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, επιβεβαιώθηκε η διαχείριση επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γινόταν η υποκλοπή εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούσαν το χώρο φιλοξενίας, όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της εταιρείας, αποθηκεύονταν απόρρητα αρχεία και δεδομένα της.