Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών σχηματίσθηκε για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές και σε άλλους τρεις για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
 
Σύμφωνα με το  thrakitoday.gr, η σπείρα είχε βάλει στόχο ηλικιωμένους και ανήμπορους κατοίκους σε χωριά της Ξάνθης και συνολικά διέπραξε 14 διαρρήξεις και δύο ληστείες. 
 
Οι δράστες, ανάμεσά τους δυο ανήλικοι, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 21.000 ευρώ!  
 
Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε η διάπραξη ληστειών και διαρρήξεων σπιτιών, από τους δύο δράστες ηλικίας 15 και 16 ετών. Αναλυτικότερα προέκυψε ότι: 
 
  • Την 30-8-2014 το απόγευμα, σε χωριό της Ξάνθης, οι δύο δράστες, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, μετέβησαν στην οικία 75χρονου ημεδαπού, όπου αφού χτύπησαν το κουδούνι και τους άνοιξε ο 75χρονος, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ. 
  • Την 13-9-2014 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, ο 16χρονος, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, εισήλθαν στο σπίτι 84χρονης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα κουτί δισκίων του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ. 
  • Το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Οκτώβριος 2014, οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης και σε χωριά της, 14 σπίτια, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 13.750 ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των 7.530 ευρώ.
Κατά την διάρκεια των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι οι δύο ανήλικοι δράστες, μετά την διάπραξη των ληστειών και κλοπών, διέθεταν τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα από αυτές, στις άλλες τρεις ημεδαπές (συγγενικά τους πρόσωπα), οι οποίες με τη σειρά τους τα διέθεταν έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ενεχυροδανειστήριο στην Ξάνθη