Φοιτητές μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη με τον οποίο είχαν διάλογο σε υψηλούς τόνους για το ζήτημα της φύλαξης του ΕΚΠΑ.

Οι φοιτητές σήκωσαν και πανό, με τον κ. Φορτσάκη να απαντά «είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τους φοιτητές, αλλά όχι να έρχονται και να διαλύουν τη Σύγκλητο».

Ο πρύτανης διέψευσε τα περί προγραμματισμένου ραντεβού και κατήγγειλε πως οι φοιτητές εισέβαλαν στο γραφείο του και κάνουν κατάληψη. 

«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.