Συνέρχεται την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Φήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για να εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τη Γενική Συνέλευση απαρτίζουν 500 σύνεδροι, οι 325 δήμαρχοι της χώρας και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται είτε από συνδυασμούς, είτε από μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός πρέπει να περιλαμβάνει έως 30 δημάρχους και έως 15 δημοτικούς συμβούλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 31 μέλη, εκ των οποίων τα 20 είναι δήμαρχοι και τα 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων που μετέχει αυτοδικαίως και δεν εκλέγεται.

Το Εποπτικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποτελείται από 7 μέλη.

Οι συνδυασμοί και οι υποψηφιότητες πρόκειται να κατατεθούν αύριο το πρωί. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τη μία το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Το προεδρείο (ο πρόεδρος, ο α΄και ο β΄αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας) θα εκλεγεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εντός 10 ημερών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, που αποτελείται από 11 μέλη -τα τέσσερα του προεδρείου και 7 μέλη που εκλέγονται- θα συγκροτηθεί στην ίδια συνεδρίαση.

TAGS