Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Με 400 επιβάτες στα βαγόνια του ακινητοποιήθηκε, 15 λεπτά μετά τις 9 το πρωί, ένας συρμός του Μετρό.

Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο της Γραμμής 2 Ελληνικό - Αγία Μαρίνα και σταμάτησε 200 μέτρα μακριά από το σταθμό Αττική, καθώς υπέστη βλάβη στον κινητήρα.

Οι επιβάτες παρέμειναν στα βαγόνια για περίπου μία ώρα ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Αντώνη Σταματόπουλο «κάποιοι επιβάτες αντιμετώπισαν δυσφορία λόγω κλειστοφοβίας και αμέσως μεταφέρθηκαν στο πρώτο βαγόνι δίπλα στον μηχανοδηγό».

Στο σημείο έσπευσε δεύτερος συρμός για να ρυμουλκήσει το τρένο που χάλασε αλλά... υπέστη κι εκείνος βλάβη και η ρυμούλκηση δεν ήταν δυνατή.

«Αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε τον συρμό και να βγάλουμε τους επιβάτες προς το σταθμό περπατώντας, όμως τηρήσαμε κατά γράμμα την προβλεπόμενη διαδικασία και δεν κινδύνεψε κανείς», λέει στο newpost ο πρόεδρος των Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ Αντώνης Σταματόπουλος.

«Δόθηκε εντολή και σταμάτησαν όλα τα δρομολόγια ενώ κόπηκε το ρεύμα στις ράγες και οι επιβάτες βγήκαν πεζή» λέει ο Αντώνης Σταματόπουλος.

Η μέρα όμως δεν ήταν εύκολη για εργαζόμενους και επιβάτες καθώς, λίγες ώρες αργότερα, ένα τρίτο τρένο χρειάστηκε να εκκενωθεί.

«Σις 14:30 εκκενώθηκε συρμός της Γραμμής 1 στο Σύνταγμα, καθώς το τρένο εμφάνισε βλάβη στις πόρτες του», αποκαλύπτει στο newpost ο Αντώνης Σταματόπουλος.

TAGS