Ποινή ισόβιας και 12 ετών κάθειρξης επέβαλε χτες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν από τους φερόμενους ως δράστες του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός 19χρονου ομογενή από τη Γεωργία.

Στο συγκατηγορούμενό του το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12,5 ετών, καθώς τον έκρινε ένοχο μόνο για ληστεία.

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί και ένας ανήλικος σε ποινικό σωφρονισμό 16 ετών από το αρμόδιο δικαστήριο καθώς η υπόθεση είχε διαχωριστεί ως προς το πρόσωπό του.

Οι κατηγορούμενοι μαζί με ένα άτομο ακόμη φέρονται ότι το Μάιο του 2010 επιτέθηκαν στο θύμα προκειμένου να του αφαιρέσουν το ρολόι που φορούσε. Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στη συμβολή των οδών Ψαρών και Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή του Ιπποκρατείου, όπου οι δράστες αποφάσισαν ότι ήταν το κατάλληλο σημείο για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο τον πλησίασαν από πίσω, ενώ ο ένας από αυτούς βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του και τον αιφνιδίασε δίνοντάς του μία γροθιά στο πρόσωπο.

Ο 19χρονος σερβιτόρος έπεσε στο έδαφος, ενώ μόλις πήγε να σηκωθεί δέχτηκε νέα επίθεση με κλοτσιές και γροθιές. Οι δράστες άρπαξαν το ρολόι του, το πορτοφόλι και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο ένας από αυτούς γύρισε πάλι προς τα πίσω και του έδωσε μία δυνατή κλοτσιά στο κεφάλι αφήνοντάς τον αναίσθητο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε νεκρός σε νοσοκομείο, ενώ και ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροτομή απέδωσε το θάνατό του στον άγριο ξυλοδαρμό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διατάχθηκε για τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που αφαιρέθηκαν από το θύμα. Απολογούμενοι στο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το 19χρονο σερβιτόρο.