Ο πρώτος λαϊκός αγώνας δρόμου στην Κρήτη που γίνεται νύχτα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, ενώ ο αγώνας στηρίζεται από τον δήμο Χανίων και το τοπικό παράρτημα των ΑΧΕΠΑ.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Αλογδιαννάκη, τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Η συμμετοχή είναι 7 ευρώ, ενώ όλα τα έξοδα του αγώνα έχουν καλυφθεί από χορηγούς.
 
«Ο δήμος βρίσκεται πάντα αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια» επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μανώλης Αδοντάκης, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλει η δημοτική αρχή για την ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.
 
Ο εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑ, Κώστας Χριστινάκης, τόνισε ότι η οργάνωση στηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό, ενώ ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κυδωνίας - Αποκορώνου, Ευστράτιος Χατζηδάκης, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση αυτή.
 
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, από την είσοδο του παλιού λιμανιού Χανίων όπου και θα τερματίσουν οι συμμετέχοντες, καλύπτοντας διαδρομή 7 χιλιομέτρων στο παραλιακό μέτωπο και κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Όλο το μήκος της διαδρομής θα ελέγχεται από εθελοντές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως κίνδυνος ατυχήματος, ενώ θα υπάρχει και υγειονομική κάλυψη.