Θλίψη στην οικογένεια της Παναχαϊκής από το θάνατο, χθες το μεσημέρι, του Σπύρου Βουλγαράκη, του ανθρώπου που είχε «χτίσει» την μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 1970. 

Ένας σεμνός και μετρημένος άνθρωπος που παρά την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό της Πάτρας ουδέποτε επεδίωξε την προβολή και την αναγνώριση. Ήταν εκείνος που ανακάλυψε τους Δαβουρλή, Ρήγα, Λεβεντάκο, Μιχαλόπουλο και Στραβοπόδη, την χρυσή «πεντάδα» της Παναχαϊκής και μετέπειτα μεγάλα ονόματα της πατρινής ομάδας όπως ο Γιάννης Ψαρράς, ο Πάρης Γεωργακόπουλος, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο Θόδωρος Πατρώνης, ο Γιώργος και ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος, ο Ανδρέας Αλεβιζόπουλος, ο Τάκης Κυριακόπουλος και πάρα πολλοί άλλοι.

Ο Σπύρος Βουλγαράκης, σύμφωνα με το thebest.gr, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και παρέμενε σπίτι του. Η κηδεία του έγινε σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Για δεκαετίες ο Σπύρος Βουλγαράκης τροφοδοτούσε με ταλέντα το πατραϊκό ποδόσφαιρο, διδάσκοντας δουλειά και πειθαρχεία. Από τα χέρια του πέρασαν χιλιάδες Πατρινόπουλα που αντιμετώπιζαν πάντα με σεβασμό και αφοσίωση τον «δάσκαλό» τους.

Μια λαμπρή προσωπικότητα που μέσα από το ποδόσφαιρο δίδαξε την ίδια την φιλοσοφία της ζωής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.