Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Την απόλυτη καταστροφή στις περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή ανέδειξε το πρώτο φως της ημέρας.

Προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. 

Το θρίλερ στο μεγάλο σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Θηβών συνεχίζεται. Όπως δήλωσε στο newpost ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες άντλησαν τόνους νερού και λάσπης από το πρώτο υπόγειο και συνεχίζεται η διαδικασία στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στο χώρο, άλλωστε δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά», πρόσθεσε.

Οι δήμοι που επλήγησαν περισσότερο από την πλημμύρα είναι:

Ο Πειραιάς, με τη μεγαλύτερη καταστροφή να έχει υποστεί η Παλιά Κοκκινιά.

Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου τριάντα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από την ορμή του νερού και βρέθηκαν το ένα πάνω στο άλλο. 

Αλλά και στο λιμάνι, στην Ακτή Βασιλειάδη, σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το οδόστρωμα και οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα.

Το Περιστέρι, όπου αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην οικοσκευή ενώ στην Ανθούπολη γκρεμίστηκε ένας μαντρότοιχος και τα νερά μπήκαν στο σπίτι.

Το Ίλιον, όπου δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ή θάφτηκαν σε τόνους λάσπης μέσα σε υπόγεια γκαράζ και πυλωτές.

Το Μενίδι και το Ζεφύρι, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.