Στο επίκεντρο της καταιγίδας βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή του Κοροίβου Ηλείας με τους παραγωγούς να μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Τα προβλήματα που δημιούργησε η καταρρακτώδης βροχή επιδεινώθηκαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση νωρίς τα ξημερώματα.

Το φως της ημέρας βρήκε ολόκληρες καλλιέργειες, χωράφια και στάβλους βυθισμένα στο νερό, με τους παραγωγούς να επιρρίπτουν ευθύνες στα ακαθάριστα κανάλια του ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ που δεν μπόρεσαν να «διώξουν» τον τεράσιο όγκο των νερών!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καλλιέργεια της πατάτας καθώς εκατοντάδες στρέμματα παρέμεναν βυθισμένα στο νερό. «Πνιγμένα» ωστόσο στα νερά της βροχής παρέμεναν και δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών κ.α. με τη σφοδρή χαλαζόπτωση, νωρίς τα ξημερώματα, να τους δίνει τη χαριστική βολή.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρήστος Κάνδυλας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε σφοδρή κακοκαιρία όλη τη νύχτα και μεγάλη χαλαζόπτωση. Είναι ακαθάριστα όλα τα αποστραγγιστικά κανάλια και του ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ.  Αν και έχουν γίνει αιτήσεις από τον πρόεδρο δεν έχουν καθαρίσει πουθενά παρά μόνο 300 μέτρα παρακάτω και τα υπόλοιπα είναι ακαθάριστα. Αυτό το σημείο το ξέρουν οι κύριοι ότι πάντα πλημμυρίζει και το νερό περνά πάνω από την άσφαλτο. Είχα πατάτα πέρυσι 14 στρέμματα σε αυτό το σημείο και δεν την έβγαλα καθόλου. Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι, μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Οι μεν του ΤΟΕΒ και του ΓΕΟΒ θέλουν να παίρνουν μόνο τα χρήματα και δεν έχουν ρίξει ποτέ ένα χαλίκι».

Ένας ακόμα παραγωγός, ο κ. Γιάννης  Γκρίτζαλης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Εγώ προσωπικά έχω κάνει αιτήσεις για να καθαρίσουν τα χωράφια μου και δεν έχουν έρθει πουθενά. Υπάρχουν ζημιές σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές, εσπεριδοειδή σε όλα. Και ακόμα η ζημιά δεν έχει φανεί, θα δείξει σε 5 μέρες μια εβδομάδα. Ο ΕΛΓΑ μας έχει εγκαταλείψει, δεν φαίνεται πουθενά. Πρέπει να έρθουν, να δουν, να καταγράψουν τις ζημιές. Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα».