Περίπου 20 υπόγεια και μερικά σπίτια πλημμύρισαν από τη χθεσινή νεροποντή στο δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης, χθες και σήμερα δουλεύει όλο το προσωπικό προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Χθες τα συνεργεία του δήμου αντλούσαν τα νερά από τα σπίτια, μαζεύτηκαν τα δένδρα που είχαν πέσει και άνοιξαν οι δρόμοι που είχαν πλημμυρίσει. Σήμερα η τεχνική υπηρεσία προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών. Ο δήμος -όπως επισημαίνει ο κ. Σαράντης- είχε ήδη καθαρίσει τους αγωγούς ομβρίων. Όμως, το δίκτυο έχει πολύ μικρή έκταση σε σχέση με τις ανάγκες της Δυτικής Αττικής, αλλά και της Αττικής εν γένει.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει ο κ. Σαράντης, ότι το Καματερό δεν έχει καθόλου δίκτυο ομβρίων. Κι αυτό, διότι της κατασκευής του προηγείται η διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς. Πρόκειται για έργο που έχει ξεκινήσει το 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη υπογειοποίηση του ρέματος, που πλέον θα κυλά μέσα από αγωγό μεγάλης διατομής.

Όμως, υπάρχουν τρία παράπλευρα ρέματα που σε κάθε έντονη νεροποντή υπερχειλίζουν και επαναλαμβάνεται η πλημμύρα. Αυτό έγινε σε μικρότερο βαθμό χθες και σε πολύ μεγαλύτερο τον περασμένο Νοέμβριο. Ο δήμος ζητάει εδώ και δύο χρόνια επισταμένως τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής έργου διευθέτησης των τριών ρεμάτων, διότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος τα νερά των παράπλευρων ρεμάτων να μην μπορούν να διοχετευθούν στην Εσχατιά όταν ολοκληρωθεί το 2015 και να σχηματίσουν υπέργειο χείμαρρο πάνω στο οδόστρωμα.
Την οριστική μελέτη υπέβαλλε ο δήμος φέτος τον Σεπτέμβριο στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής.