Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε από την κακοκαιρία ο δήμος Χαϊδαρίου.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, έχει γίνει μεν άντληση νερών, αλλά πλημμύρισαν και καταστράφηκαν πάρα πολλά υπόγεια και ισόγεια, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και σε αυτοκίνητα.

Όπως εξηγεί ο κ. Σελέκος, υπάρχουν κάποια σημεία στην πόλη που -όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα- πλήττονται σοβαρά. Αυτά είναι οι οδοί Ρίμινι και Ιερού Λόχου,κοντά στο Αττικό Νοσοκομείο, η οδός Κορυτσάς, όπου υπάρχει ρέμα, οι οδοί Στρατάρχου Καραϊσκάκη - Επαύλεως - Στέφου Φιλοππάπου και Αγωνιστών Στρατοπέδου, όπου πλημμύρισαν πολλά σπίτια και η Αστυθέα, μια ολόκληρη περιοχή που επλήγη σοβαρά.

«Το μεγάλο πρόβλημα» εξηγεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου «είναι ότι στην πόλη πρέπει να γίνουν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Ο καθαρισμός των φρεατίων είναι ένα θέμα, αλλά δευτερεύον. Διότι ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να τον καλύψουν. Υπάρχει έλλειψη αγωγού στη λεωφόρο Καβάλας και μιας αντιπλημμυρικής τάφρου στο Ποικίλο Όρος. Όταν κατεβαίνουν τα νερά από το Ποικίλο Όρος μεταφέρουν φερτές ύλες που φράσσουν τα φρεάτια».


Με τον κ. Σελέκο επικοινώνησε και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, επισημαίνοντάς του την ανάγκη να καταγραφούν οι ζημιές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Όμως, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου νομίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει ολοκληρωμένη καταγραφή έως σήμερα το βράδυ. Συγχρόνως, σε πολλά περιστατικά το νερό αντλήθηκε από το δήμο, οπότε δεν κλήθηκε η Πυροσβεστική. Πως θα καταγραφούν αυτά τα περιστατικά για να λάβουν αποζημίωση;

Όπως εξηγεί ο κ. Σελέκος, έως τώρα την καταγραφή έκαναν οι δήμοι. Η καταγραφή από την Πυροσβεστική δεν κοινοποιήθηκε εγκαίρως, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια περιστατικά που δεν καταγράφηκαν από την Πυροσβεστική, αλλά μόνο από το δήμο (που τα αντιμετώπισε κιόλας) να μην αποζημιωθούν.