Με το σύνθημα «Φέτος η δική σας Ανάσταση θα έρθει νωρίτερα, επιλέγοντας Μήλο» ο δήμος Μήλου καλεί τους επισκέπτες να ζήσουν ένα ξεχωριστό Πάσχα στο νησί, εγκαινιάζοντας παράλληλα την τουριστική περίοδο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εθίμων στη Μήλο. Η αρχή θα γίνει τη Μ.Τετάρτη, με την Ακολουθία του Νιπτήρα και αναπαράσταση στη θέση των 12 Αποστόλων από μαθητές, στον ιστορικό ναό της Παναγίας στη Ζεφυρία. Το πρωί της Μ.Παρασκευής θα γίνει αποκαθήλωση του Σταυρού στο Γολγοθά στις Πλάκες και το βράδυ αναπαράσταση της Σταύρωσης. Την Κυριακή του Πάσχα ξεχωρίζει ο μπαρουτοπόλεμος μεταξύ των χωριών Τριοβάσαλος και Πέρα Τριοβάσαλος, στη Χαλικιά.

Στο μεταξύ, ο δήμος Μήλου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας και καλεί τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες φωτογράφους να διαθέσουν φωτογραφικό υλικό για την τουριστική προβολή του νησιού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τις φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, που θα χρησιμοποιηθεί για την ανανέωση της ιστοσελίδας του δήμου.

Στόχος είναι, μέσα από το φωτογραφικό υλικό να αναδειχτεί το σύνολο των δυνατοτήτων που προσφέρει η Μήλος στους επισκέπτες από την πλευρά του φυσικού κάλλους, του γεωλογικού φαινομένου, καθώς και των ιστορικών, θρησκευτικών και άλλων στοιχείων του τουριστικού της προϊόντος.