Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου
 
Βέβαιος πως μέχρι το βράδυ θα έχει συνολική εικόνα της καταστροφής από τις πλημμύρες στην Αττική δηλώνει στο newpost ο Αργύρης Ντινόπουλος.
 
Παρά το γεγονός ότι οι δήμαρχοι εκφράζουν την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν τις αυτοψίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως «έχουμε την πλήρη εικόνα που μας δίνει η πυροσβεστική».
 
Όπως αποκαλύπτει «μέχρι στιγμής έχουμε 555 καταγραφές ζημιών σε κινητά (αυτοκίνητα κλπ) και ακίνητα (σπίτια, αποθήκες, υπόγεια), Ο έλεγχος συνεχίζεται, οι άνδρες της πυροσβεστικής είναι στους δρόμους και σε λίγες ώρες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις. Το πρωί της Δευτέρας θα ζητήσω από τον κ. Σταϊκούρα να αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι».
 
Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να δώσει συνολικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές, ή αν θα δοθεί ένα πρώτο επίδομα ως βοήθημα - τα 580 ευρώ που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
«Για περιπτώσεις καταστροφών και θεομηνιών, ούτως ή άλλως, υπάρχει πάντοτε ένα κονδύλι στο υπουργείο που διατίθεται σε πληγέντες δήμους», απαντάει ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τί ακριβώς και πότε θα δοθεί στους πλημμυροπαθείς σε πρώτη φάση.
 
Επιβεβαιώνει, πάντως, πως στόχος της κυβέρνησης είναι τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας να δοθεί κάτι, έστω και το ελάχιστον, στους πληγέντες.