Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα, με τους μαθητές να παρελαύνουν με τσουχτερό κρύο και συννεφιά, ενδεχομένως και βροχή

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Εντονα θα είναι τα φαινομενα στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στην Κύμη, στην Αιδηψό, στη Χαλκίδα. Εντονη βροχή θα πέσει και στις παράκτιες και βόρειες περιοχές της Αττικής όπως στο Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Καπανδρίτι, στο Μαραθώνα και στο Λαύριο. Βροχές θα πέσουν και στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Ωστόσο στα δυτικά ο καιρος θα είναι καλός. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο εως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε στην αρχή λιακάδα, αυξημένη συννεφιά το μεσημέρι αλλα την ώρα της παρέλασης και το απόγευμα δε φαίνεται πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

- Στην Κέρκυρα θα έχει λιακάδα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 17 βαθμούς Κελσίου. 

- Στην Καβάλα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 3 μποφόρ και υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 14 βαθμούς Κελσίου. 

- Στη Λάρισα θα έχει συννεφιά αλλά δε φαίνεται πιθανό να βρέξει, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 4 μποφόρ και η θεροκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 15 βαθμούς Κελσίου. 

- Στην Πάτρα θα έχει λιακάδα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμορκασία θα κυμανθεί από 8 εως 18 βαθμούς Κελσίου. 

- Στην Αλεξανδρούπολη θα έχει ήλιο, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 14 βαθμους Κελσίου. 

- Στα Γιάννενα θα έχει λιακάδα με λίγα συννεφα την ώρα της παρέλασης, ανατολικούς ανέμους 2 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 εως 13 βαθμούς Κελσίου. 

- Στην Καλαμάτα το πρωί και την ώρα της παρέλασης θα έχει λιακάδα, αλλά αργότερα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 19 βαθμούς Κελσίου. 

- Στη Μυτιλήνη αρχικά θα έχει συννεφιά όμως αργότερα ο καιρός θα ανοίξει, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 19 βαθμούς Κελσίου. 

- Στη Ρόδο θα έχει συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 23 βαθμούς Κελσίου. 

- Στη Λαμία θα έχει συννεφιά το πρωί και λίγες βροχές την ώρα της παρέλασης, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 16 εως 23 βαθμούς Κελσίου. 

- Στο Μεσολόγγι θα έχει ήλιο αρχικά αλλά από το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί εως 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 16 βαθμούς Κελσίου.