Παρελάσεις... για λίγους για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα αστυνομικά μέτρα και στις δύο περιοχές να είναι δρακόντεια.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στη λεωφόρο Νίκης ενώ αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί με επί ποδός τουλάχιστον 2.000 ενστόλους για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Ίδιο σκηνικό και στην Αθήνα όπου η μαθητική παρέλαση θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί έπειτα από την δοξολογία που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η εξέδρα θα είναι περιφραγμένη με κάγκελα  περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις.

Πάνω από 1.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για το κέντρο της Αθήνας. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. 

Υπό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές παρέλασαν στην οδό Τσιμισκή όπου είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, ώστε οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο να μείνουν μακριά από την εξέδρα των επισήμων για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις και αποδοκιμασίες. Τα μέτρα αυτά ενόχλησαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για υπερβολικά μέτρα, τα οποία «δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα, ούτε με την ουσία του τριημέρου». 

«Ιδεολογικά εγώ είμαι εναντίον των μαθητικών παρελάσεων. Ένα πράγμα, όμως, που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε παρελάσεις και να έχουμε απλωμένη σε όλη την Τσιμισκή κάγκελα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης.

ΑΝ. ΓΑΛ.