Πιέσεις και διαπραγματεύσεις υπήρξαν το τελευταίο διάστημα στη Λαμία, σχετικά με το αν θα τοποθετηθούν κάγκελα ή όχι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τις τελευταίες ημέρες πήρξε ένα έντονο παρασκήνιο. Από τη μια, η Περιφέρεια που έλεγε ότι δεν θέλει να μπουν κάγκελα και από την άλλη η Γενική Αστυνομική Δ/νση, που έλεγε ότι η εντολή από την ηγεσία είναι να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα, όπως και τις προηγούμενες φορές, για κάθε ενδεχόμενο.

Τελικά, ο αντιπεριφερειάρχης έστειλε και έγγραφο στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, με το οποίο εμμένει στην απόφαση να μην μπουν τα κάγκελα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κόστος της τοποθέτησης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, το πλήρωνε η Περιφέρεια, η οποία εφέτος αποφάσισε να κάνει σημαντικές περικοπές στα έξοδα και φυσικά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει χρήματα για τα κάγκελα που έτσι κι αλλιώς είναι κάθετα αντίθετη.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Γιώργο Σουγλιέρη.

«Στρατηγέ μου,

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει βαθιά την πεποίθηση ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις του Έπους του 1940, που κορυφώνονται με την αυριανή παρέλαση, είναι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, καθιστώντας επίκαιρο το μήνυμα  της αγωνιστικής προσπάθειας του λαού μας.

Πρόκειται για εκδηλώσεις, που εμπεδώνουν την ενότητα του λαού μας.

Με αυτές τις σκέψεις, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε την καθολική της αντίρρηση στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο χώρο της παρέλασης, θέση στην οποία και εμμένει.

Τιμώντας το έργο και  τη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, σας παρακαλούμε  να σεβαστείτε την  θέση μας αυτή και να μην εμμείνετε στην τοποθέτησή τους».