current views are: 2

28 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση09:09

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 09:09’
αρθρο-newpost

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα στις 10:00 τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 11:00 άρχισε η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο, με τους πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν, λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η εξέδρα ήταν περιφραγμένη με κάγκελα  περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, ενώ η είσοδος επιτράπηκε μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Με εντολή της αστυνομίας, λίγο μετά τις 10:00 έκλεισε και το μετρό Συντάγματος.

Για την αποφυγή επεισοδίων έχουν διατεθεί πάνω από 1.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. Οι πολίτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. 

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι  στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11:00 παρουσία του άρχισε η στρατιωτική παρέλαση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13:00. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίδειξη από F-16. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από το πρωί βρίσκονται επί ποδός τουλάχιστον 2.000 ένστολοι για την αποφυγή επεισοδίων. 

Υπό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές παρέλασαν στην οδό Τσιμισκή όπου είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, ώστε οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο να μείνουν μακριά από την εξέδρα των επισήμων για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις και αποδοκιμασίες. Τα μέτρα αυτά ενόχλησαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, λόγω των παρελάσεων από το πρωί ήταν σε ισχύ και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί απαγορευόταν η στάση και στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δρόμοι που έπρεπε να αποφύγουν οι οδηγοί, είναι:

Δήμος Αθηναίων – (Κεντρική Παρέλαση), από 7.00 έως το τέλος της παρέλασης:

– Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

– Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

– Λ. Β. Σοφίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Ι. Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Δοξολογία, από 06.00 έως το τέλος της παρέλασης:

– Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

– Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.

– Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

Δήμος Πειραιά -Από 07.00-14.00:

– 34ου Συντάγματος Πεζικού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση & Ελ. Βενιζέλου.

– Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας.

– Β. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως & Γρηγ. Λαμπράκη.


σχετικα αρθρα