Για εκβιασμό σε βάρος ελεύθερου επαγγελματία, κατηγορείται ένας 38χρονος που συνέλαβε η αστυνομία στα Χανιά.

Ο 38χρονος πήρε μέσα από το αυτοκίνητο του επαγγελματία μπλοκ τιμολογίων και στη συνέχεια του ζητούσε χρήματα για το επιστρέψει. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο δράστης, το απόγευμα της Κυριακής παραβίασε το φορτηγό αυτοκίνητο του ελεύθερου επαγγελματία, 34 ετών, και πήρε μέσα από αυτό ένα μπλοκ με τιμολόγια.

Όπως δήλωσε ο διοικητής ασφαλείας Χανίων, Αρτέμης Κουτσαφτάκης, "Στις 17 Απριλίου, 34χρονος κάτοικος Χανίων ανέφερε στην υπηρεσία μας ότι κάτοικος του δήμου Πλατανιά πήρε μέσα από το αυτοκίνητο του θεωρημένο βιβλιάριο τιμολογίου και απαιτούσε από αυτόν το ποσό των 1.800 ευρώ για να του το επιστρέψει".

Ο επαγγελματίας δεν κινήθηκε μόνος του, επικοινώνησε με την αστυνομία για να καθοριστεί ραντεβού, στο οποίο πήγε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

"Προσημειώθηκε από την υπηρεσία μας το ποσό των 1.100 ευρώ, το οποίο τοποθετήθηκε σε φάκελο και κανονίστηκε ραντεβού σε καφενείο της πόλης με το δράστη για να του παραδοθεί ο φάκελος", δήλωσε ο κ. Κουτσαφτάκης.

Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας σε καφενείο των Χανίων, με τον 34χρονο να κρατά τα πρώτα 1.100 ευρώ για να τα δώσει στον εκβιαστή του, όπως είχαν συμφωνήσει.

Την ώρα, όμως, που ο δράστης έφευγε από το καφενείο, με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στη τσέπη, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.