Ανοικτή πρόσκληση σε περίπου 200 ιδιοκτήτες γης, να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της σύνδεσης των πρώην περιαστικών δήμων με τα Χανιά και την εθνική οδό, απηύθυναν σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο αν άμεσα δεν προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών γης, κινδυνεύει με απένταξη.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε κοινή συνάντηση που είχαν στα Χανιά ο αντιπεριφερειάρχης με το δήμαρχο Χανίων, παρουσία και του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αθανασίου Καρούντζου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, "αναλάβαμε εγώ και ο δήμαρχος Χανίων να ξεμπλοκάρομε θέματα που υπάρχουν με τους ιδιοκτήτες που έχουν τμήματα του δρόμου να κινηθούμε οι δυο μαζί να βρούμε τον κόσμο, να ξεμπλοκάρομε το έργο αυτό".

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει χαρακτηρισθεί ως έργο πνοής για την πόλη και το νομό και για το λόγο αυτό από την Δευτερα του Πάσχα αρχίζουν πόρτα -πόρτα οι συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες γης.

Η δέσμευση των αρχών είναι ότι οι ιδιοκτήτες γης θα πάρουν τα χρήματα τους στο ακέραιο.

Ενδεικτικό του μεγέθους του έργου είναι ότι ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός της περιφερειακής ενότητας Χανίων για το 2011 είναι 4,8 εκατομμύρια ευρώ.

" Θέλω και εγώ με την σειρά μου να κάνω έκκληση προς τους παρόδιους ιδιοκτήτες σε ένα προς ένα, να τους διαβεβαιώσω ότι τα χρήματα τους θα πληρωθούν στο ακέραιο από τα χρήματα του έργου, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα," δήλωσε, ο δήμαρχος Χανίων.

Το έργο έχει χωρισθεί σε δυο υποέργα.

Το ένα αφορά τις εκτός σχεδίου παρεμβάσεις και το άλλο τις εντός σχεδίου.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο εκτός σχεδίου υποέργο.