ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς σχολικά δρομολόγια οι μαθητές της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2014, 11:33 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2014, 11:33
Χωρίς σχολικά δρομολόγια οι μαθητές της Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Εντός της ημέρας αναμένεται να διευθετηθεί το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται να επανέλθει στη Βουλή, η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών​ για τα σχολικά έτη 2012- 2013 και 2013- 2014.

Εντός της ημέρας αναμένεται να διευθετηθεί το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται να επανέλθει στη Βουλή, η επίμαχη τροπολογία που προβλέπει την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012- 2013 και 2013- 2014.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τις επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Το θέμα που ανέκυψε ήταν καθαρά τυπικό, προφανώς κανείς δεν προσπάθησε να καταργήσει τη «Διαύγεια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπάς, σχολιάζοντας την απόφαση της κας Χριστοφιλοπούλου να αποσύρει την τροπολογία, με το επιχείρημα ότι «έθετε με τη διατύπωσή της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα «Διαύγεια» για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών».

Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι «η καθυστέρηση στην ανάρτηση απόφασης πληρωμής δε συνιστά κατάργηση της «Διαύγειας», καθώς, ούτως ή άλλως κανένα ένταλμα δε μπορεί να πληρωθεί χωρίς να έχει γίνει ανάρτηση στη «Διαύγεια» και ούτε κανείς επιδίωξε ποτέ κάτι τέτοιο, όμως είναι άδικο ο ανάδοχος, χωρίς δική του ευθύνη, να μη μπορεί να πληρωθεί, ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματα μένουν εγκλωβισμένα».