Εξελέγησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, έπειτα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε σήμερα, στην οποία συμμετείχαν μόνο τα 16 μέλη της παράταξης του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

Η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση» του κ. Πατούλη (πρόσκειται στη ΝΔ), κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, εκλέγοντας τους 16 μεταξύ των 31 μελών.

Συγκεκριμένα ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Αγγελόπουλος Μιχαήλ- δήμαρχος Σάμου, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος- δήμαρχος Ξάνθης, Μελετίου Νίκος- δήμαρχος Ασπροπύργου, Τζιαχρήστας Δημήτρης- δήμαρχος Δομοκού, Τζιτζιος Γιάννης- δήμαρχος Σιθωνίας, Χιονίδης Σάββας- δήμαρχος Κατερίνης, Κοτρωνιάς Γιώργος- δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.

Ως αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Δαμουλάκης Γεράσιμος- δήμαρχος Μήλου, Παπαστεργίου Δημήτρης- δήμαρχος Τρικκαίων, Μπαρμπάκος Ευάγγελος- δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον Απόστολο Κοιμήση, ΠΑΣΟΚ, η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη (ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι) και η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ).

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την αιφνίδια και πρόωρη -όπως τη θεωρούν- σύγκληση του ΔΣ το Σάββατο, προκειμένου να επιλεγεί το προεδρείο του ΔΣ και την απέδωσαν σε «αυταρχικές» -όπως είπαν- επιλογές του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη δεδομένου, ότι η παράταξή του «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» ΝΔ κέρδισε την περασμένη Πέμπτη με απόλυτη πλειοψηφία.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Πατούλη, να συγκληθεί κατ' εξαίρεση νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι ώστε να αρχίσει στην ΚΕΔΕ η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ζήτησε να αποσταλεί σε όλες τις παρατάξεις το προγραμματικό πλαίσιο, στο οποίο θέλει ο πρόεδρος να κινηθεί η Αυτοδιοίκηση και να αποσταλεί η τοποθέτησή του στο θέμα, ώστε να τη μελετήσουν οι παρατάξεις. «Θα θέλαμε να έχουμε έγκαιρα την τοποθέτησή σας και όχι την τελευταία στιγμή» σημείωσε ο κ. Μπίρμπας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τόνισε, ότι η παράταξή του έχει διάθεση να ενώσει τις διαφορετικότητες. Όπως σημείωσε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τις κομματικές αγκυλώσεις και να ενώσουμε τις διαφορές μας στον τρόπο λειτουργίας». Αναφερόμενος στην επιλογή του να συγκληθεί το Σάββατο ΔΣ για την επιλογή Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής, σημείωσε ότι εάν είχαν παραβρεθεί οι παρατάξεις το Σάββατο θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα μπορούσε το σημερινό ΔΣ να ξεκινήσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

 

 

TAGS