Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τελευταίο τετραήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως της Αθήνας, της Φυλής, των Θρακομακεδόνων και των Καλυβίων.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις είναι οι εξής:

· Σε επιχείρηση με δραστηριότητα «ξενοδοχείο-παραδοσιακό καφενείο», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Για το λόγο αυτό, ο αλλοδαπός μαζί με την προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθησαν για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

· Σε ταβέρνα, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

· Σε καφετέρια - πιτσαρία, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι έξι εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

· Σε εστιατόριο – καφετέρια στους Θρακομακεδόνες, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες φορολογικές παραβάσεις και συγκεκριμένα μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης φορολογικού μηχανισμού και μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων. Επίσης, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, ενώ δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.

· Σε ταβέρνα στα Καλύβια, διαπιστώθηκε ότι δώδεκα εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

· Σε ταβέρνα στα Καλύβια, διαπιστώθηκε ότι δύο εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

· Σε καφετέρια στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.