Δεν θα ασκήσει αναίρεση ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Παρασκευαϊδης, στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, ως προς το αθωωτικό σκέλος για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας.

Έτσι, δεν θα δικαστούν και πάλι οι εμπλεκόμενοι αθωωθέντες για την εμπορία ανθρώπων, παρά μόνο οι καταδικασθέντες, λόγω της αναίρεσης που έχουν ασκήσει.

Ο αντεισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και οι Εφέτες έκαναν ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.
 
Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Ειδικότερα, το Εφετείο επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.
 
Στη συνέχεια, τον περασμένο Ιούλιο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών να της διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, ενώ αναίρεση άσκησαν και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.