Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 22 ετών, που είχαν στο ενεργητικό τους έξι κλοπές δημοτικών σχολείων.

Οι δύο από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν εντός του κτηρίου Δημοτικού Σχολείου στο Ίλιο, στο οποίο είχαν εισέλθει παραβιάζοντας παράθυρο, προκειμένου να αφαιρέσουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από το γραφείο των διδασκόντων.

Ο τρίτος δράστης συνελήφθη εκτός του σχολικού κτηρίου, όπου παρέμενε επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο, ενώ ένας ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναζητείται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν με χρήση ειδικών εργαλείων, παράθυρα ή πόρτες σχολικών κτηρίων, στη Δυτική Αττική, εισέρχονταν σε αυτά και στη συνέχεια αφαιρούσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα από τα γραφεία των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τα κυλικεία.

Από την έρευνα-προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει δύο σχολεία στο Χαϊδάρι, δύο στο Αιγάλεω, ένα στην Αγία Βαρβάρα και ένα στο Περιστέρι, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά αντικείμενα αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.