Υπόμνημα με τις θέσεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος είχε κληθεί μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να μην σταλούν στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τα πραγματικά κίνητρα της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η δημιουργία δεξαμενής απολύσεων. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο δήμαρχος Πατρέων μίλησε στους συγκεντρωμένους τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και δεν θα παραδώσει στοιχεία των εργαζομένων, όσες διώξεις κι αν ασκηθούν.

Νωρίτερα το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στον δήμο, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και φορέων κ.ά., σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Κώστα Πελετίδη. Μετά την έξοδο του δημάρχου από το δικαστικό μέγαρο ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, επικεφαλής της οποίας είχε τεθεί ο Κώστας Πελετίδης. Η πορεία κατέληξε έξω από το δημαρχείο, όπου παραμένουν οι συγκεντρωμένοι.

 
TAGS