Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το  - άλλοτε υπερσύγχρονο - Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Καράτουλα στον Πύργο, που έγινε στόχος διαρρηκτών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Οι «κυνηγοί» χαλκού, «σήκωσαν» ό,τι μεταλλικό βρήκαν στο χώρο, ακόμα και την πόρτα και τα σώματα καλοριφέρ του παλαιού σχολείου.

Το υπερσύγχρονο Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Καράτουλα - που στήθηκε με μεγάλη προσπάθεια και μεράκι από τους εκπαιδευτικούς, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και προϋπολογισμό 90.000 ευρώ - ελλείψει χώρων στο λυόμενο συγκρότημα που στεγάζεται το σχολείο, μαζί με το Γυμνάσιο, μετά τους σεισμούς του 2008, παρέμενε «κλειδωμένο» στο παλιό, υπό κατεδάφιση σχολείο.

Ωστόσο, η καλά σφραγισμένη πόρτα, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους διαρρήκτες, που βρήκαν τρόπο πρόσβασης από το παράθυρο.

«Η αίθουσα ήταν ασφαλής και δεν μπορούσε να διαρρηχθεί. Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, οι διαρρήκτες μπήκαν στο χώρο, από το εξωτερικό παράθυρο, χρησιμοποιώντας σκάλα. Έσπασαν το τζάμι, μπήκαν στο χώρο και από μέσα πια, τράβηξαν τους πύρους ασφαλείας και άνοιξαν την πόρτα, την οποία στην συνέχεια ξήλωσαν και πήραν μαζί τους, όπως και πολλά παράθυρα και όλα τα καλοριφέρ του σχολείου», εξηγεί στο patrisnews.com ο διευθυντής του Λυκείου Καράτουλα, Νίκος Σεβόπουλος.

Οι διαρρήκτες, ξήλωσαν τους 8 νεροχύτες που βρίσκονταν στο χώρο για τον καθαρισμό των αντικειμένων μετά τις εργασίες και τα πειράματα, ξήλωσαν ό,τι ηλεκτρολογική εγκατάσταση μπορούσαν και άνοιξαν όλα τα κουτιά, βαλίτσες, κιβώτια και ντουλάπες, αφαιρώντας μόνο τα μεταλλικά αντικείμενα.