Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον επεισοδιακό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον πεζόδρομο της πλατείας Αριστοτέλους για τραπεζοκαθίσματα, που οδήγησε σε ανταλλαγή μηνύσεων.

«Φαινόμενα τραμπουκισμού και εκφοβισμού δεν θα γίνουν ανεκτά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης που χαρακτηρίζει το επεισόδιο αδιανόητο και πέραν κάθε λογικής και επισημαίνει ότι «οι δημόσιοι χώροι θα διασφαλιστούν με κάθε τρόπο έναντι όλων εκείνων που τους λυμαίνονται».

«Η δημοτική Αρχή υπενθυμίζει σε όσους νομίζουν πως μπορούν να ασυδοτούν εις βάρος των συμπολιτών τους ότι ο δημόσιος και κοινόχρηστος χώρος που τους παραχωρείται από τον δήμο, διατίθεται υπό όρους και προϋποθέσεις, που οφείλουν να τηρούν κατά γράμμα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στην αυριανή δίκη, η διοίκηση του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο θα βρεθούν στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου που έκαναν τον έλεγχο, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα.