Ένοπλη ληστεία με λεία μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από την αστυνομία, έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας 60.

Δύο άγνωστοι, που είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους για να μην προκαλέσουν υποψίες, μπήκαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται το ταμείο του ΔΣΑ, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους υπαλλήλους και γέμισαν με χρήματα ένα σάκκο.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν για να φύγουν, αλλά στην είσοδο τους αντιλήφθηκε ο υπάλληλος ασφαλείας, ο οποίος επιχείρησε να ειδοποιήσει την αστυνομία. Οι δράστες, όμως, τον ξυλοκόπησαν άγρια και αφού τον άφησαν αιμόφυρτο διέφυγαν, πιθανόν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους διεξάγει η αστυνομία.

Αδαμόπουλος: Θλιβερό γεγονός

«Θλιβερό γεγονός» χαρακτήρισε τη ληστεία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννης Αδαμόπουλος

Ακόμη, ο κ. Αδαμόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον άτυχο εργαζόμενο που τραυματίστηκε ελαφρά και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ δήλωσε ότι, «είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζομένους μας και ευελπιστούμε στον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη των δραστών».

Επίσης, ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι μετά τη ληστεία, «επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτελεσματική προστασία του Συλλόγου μας, των εργαζομένων του, καθώς και όλων όσων προσέρχονται καθημερινά σε αυτόν», και κατέληξε: «Προς το σκοπό αυτό θα κινηθούμε άμεσα, καταθέτοντας σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να παρασχεθεί επιτέλους αποτελεσματική και διαρκής φύλαξη του Συλλόγου μας».